Bloggen kører!

Fuck #BigIsBeautiful…

dsc_0051Halløj!

Nogle ting kan simpelthen gøre mig så træt. Hashtagget “BigIsBeautiful”, er en af de ting som virkelig kan bringe mit pis i kog.

Lad mig lige starte med at sige, at jeg intet har imod overvægtige, og at alle kvinder, og mænd for den sags skyld, bør elske sig selv, lige præcis som de er. Men dér stopper det så også!

– For jeg bliver simpelthen intet mindre end rasende over, at nogle kan tillade sig selv at promoverer overvægt som værende noget positivt, da det er ikke sundt for din krop på nogen måde. Jeg er stadig selv i kategorien “overvægtig”, og mangler ca. at tabe 20 kilo. Men jeg var ikke lykkelig da jeg vejede 60 kilo mere end gør nu. På grund af min vægt ligger jeg stadigt i risikogruppen for at få diabetes, og nåede også at få konstateret for højt blodtryk. Noget som i sig selv betyder, at kroppen konstant er på overarbejde, og som i mange tilfælde medfører følgesygdomme.

Hashtagget bliver oftest brugt af “plus-size-piger” – og på Instagram også af modeller med lidt ekstra på sidebenene, men også med millioner af følgere. Jeg har intet imod deres udseende, for det er jo heldigvis helt op til folk selv, hvordan de ønsker at se ud.

Men jeg kan blive helt trist inde i hjertet, når personer med så store eksponeringer fortæller folk, at det er positivt at være overvægtig. For det er det ikke! Jeg ønsker hverken at unge mennesker, eller børn for den sags skyld – som konstant forsøger at skabe en identitet, i et samfund som i forvejen former dem, og fortæller dem hvordan de skal være… skal få et billede af at de skal have: silikonepatter, større læber, kæmpe røv, eller være overvægtige, for at blive accepteret i samfundet. Jeg kunne forstå hvis hashtagget havde heddet “AcceptYourself” eller “LoveYourself” eller “YouAreBeautiful” – dette er dog bare ikke tilfældet, og det syntes jeg er møg hamrende ærgerligt.

Når det så er sagt, syntes jeg også at den modsatte side med “skinny-fitness-perfect-life” og delingen af “jagten på det perfekte” har taget overhånd. Jeg syntes det er møg ærgerligt, at nogle føler et behov for at promoverer, det de syntes er det perfekte (i håb om selv at være det?). I de fleste tilfælde, tror jeg at det er en ubevidst handling, eller det håber jeg i hverfald. Hvis folk nu kunne lærer at elske sig selv, og finde vejen for hvordan de gerne ville se ud og så have det godt med det, så tænker jeg ikke at folk ville have et behov for at passe ind i kasser og konstant sammenligne sig selv med andre for at føle sig accepteret… Jeg tror også det er derfor, at jeg til tider trækker mig fra de sociale medier, fordi jeg er træt af at føle mig utilstrækkelig, og egentlig bare ønsker at blive glad for den jeg er.

Udover det.. tak for at i klikker ind, og læser med! I har givet mig en bedre start herinde, end jeg havde regnet med!

-Simone Cato

2 kommentarer

 • Frederikke johanson

  Bare så rigtigt!! Så godt skrevet! – og sikken et lækkert blog design du har! Der er vidst nogle andre der skal uppe deres game, for ikke at blive overhalet 😉 jeg følger i hvert fald med fra nu af, og glæder mig til at se hvad du skriver fremadrettet. Kh <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Cato

   Hej Frederikke! Tusind tak for din besked :)! Det varmer sku helt ind i hjertet! og tak for at du følger med! De bedste hilsner – Simone Cato

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bloggen kører!