Mine sunde snack favoritter!

Husker du at rose dig selv?

Husker du at rose dig selv? – for alle dine små unikke sejre? Det er nemlig en af ting, som jeg personligt er rigtig dårlig til.

Den absolut værste ting der hænger fast på mig, efter alle de år med lavt selvtillid og dårlige tanker om mig selv, er uden tvivl min selvdestruktive tankegang. Jeg kan stadig godt føle, at hvis noget vælter omkring mig eller for dem jeg holder af, at så må det være min skyld. Det er ikke min skyld. Jeg føler tit at jeg ikke er god nok, og der er rigtig mange ting (som f.eks. det at hoppe) som jeg bare ikke tør, fordi hele min psyke gør mig i tvivl, og ender med at overbevise mig om, at jeg ikke kan finde ud af det. Det kan lyde fjollet, men jeg ved at hvis man hver evig eneste dag tænker negativt om en selv, så ender man også med at hade sig selv, og blive i tvivl om alt man foretager sig.

Billedet oppe over, viser en klar udvikling i form af et vægttab. Jeg har tabt 60+ kilo på ca. halvandet år. Men det gør ikke at jeg tror mere på mig selv, eller på det jeg gør. Jeg er først for nylig begyndt at rose mig selv for det. Det medfører at jeg hver dag, føler mig en anelse mere stolt af processen. Jeg mangler stadig at udvikle mig, på mange forskellige former og måder i livet. Men det hele er en process, som skal starte indefra. Det er vigtig at holde af og elsker andre, men det allervigtigste må være at elske sig selv, før at man på et tidspunkt er i stand til at føle sig fri, og blive i stand til at elske alt det man foretager sig og de personer man har i sit liv. Det er vigtigt at rose sig selv, for alle ens små sejre! – også selvom andre muligvis ikke forstår det. Hurra for at du tør tage i træningscenteret! Hurra for at du fik løbet en tur, selvom du overhoved ikke følte at du kunne overskue det. Hurra for at du turde holde oplæg foran hele din klasse, selvom du ikke følte du kunne. Hurra for dig! Hurra for mig! – og for alle de små sejre i livet!

-Simone Cato

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine sunde snack favoritter!